Alla inlägg den 9 april 2012

Av sankteper - 9 april 2012 14:08




Filmen Thrive som ligger under det här inlägget och definitivt behöver ses av alla har ett budskap som kan vara en aning komplicerat.

Filmen vill upplysa och väcka människor om de bakomliggande orsakerna till hela vårt samhällssystem, politik, bankväsende, energi, medicin o.s.v men den handlar inte om könsroller. Eller våld mot folkgrupp.  Däremot tar den upp förintelsen som en illustration för att spegla hur människor vägrar att tro på det de uppfattar som osannolikt.  Medan förintelsen pågick ville ingen, framförallt inte judarna själva tro att det verkligen var sant.  Det man inte vill tro på gör man heller inget åt, eller hur?  Den vill få oss att förstå att det är just det som händer..


Just nu pågår ett folkminskningsprojekt där man använder sig av "vetenskap" för att invagga människor i tron att man agerar för deras eget bästa. Man vaccinerar med förespeglingen att skydda trots att massor av forskare trätt fram och förklarat hur vaccinerna bryter ner det egna försvaret i stället. Man vill förhindra intag av näringsämnen med förevändningen att det ör giftigt. Man förespråkar alltför besprutade, sockerstinna frukter och grönsaker som dessutom genmodifierats och kommer att skada generationer. Man berättar hur allt mer och mer styrs centralt genom att mindre företag upphandlas av de stora. Man påvisar kopplingarna med vilka som sitter på toppen och dikterar villkoren.  Som en parentes kan vi nämna att nästan all svensk egen livsmedelsproduktion är uppköpt av Monsanto som därmed ställer villkoren för hur den ska se ut.  De avgör vilka gifter vi ska äta, vilka ingredienser som ska ingå i de livsmedel som tillverkas o.s.v.   Ingen kommer undan.  Den visar hur vetenskapen, när den hittat andra möjligheter till enerikällor eller botemedel av sjukdomar kvävts i sin linda eftersom det inte skulle gynna privata ekonomiska intressen. 

Filmen berättar också hur vi tillsammans ska kunna agera för att förändra, och att vi faktiskt, om vi gör det går en ljus framtid tillmötes. 

Filmen vill vara en andlig inspiratör som väcker vår nyfikenhet på vilka vi är och var vi kommer ifrån.


Det pågår en enorm rörelse just nu i världen som agerar för en förändring. En rörelse kallad The Awakening, uppvaknandet, och som en del av den vill vi förmedla det på den här bloggen. Den väller fram som en stor tsunami. Det utesluter inte vårt engagemang för kvinnopespektivet, men allt kan inte få plats i en film som ska förmedla hörnstenarna i en korrumperad världskonstruktion, för då skulle förmodligen en del haka upp sig på just den detaljen (troligen mest män) och därmed förkasta hela filmens budskap.


Alla "profeter" inom Awakeningrörelsen är helt överens om att det är kvinnorna som nu förändara världen, eftersom det är de kvinnliga värderingarna som ska uppräknas. Det är de som är de verkliga, sanna, mänskliga, visa, kloka och de enda acceptabla och självklara värderingarna som gör oss till de människor,  de själar vi verkligen är.  Utan de kvinnliga värdena hade förmodligen allt stt ännu värre ut.  Kvinnan är kärlek. Kärleken är allt, allt annat är lögn.  (Är män offer för sina k**kar eller tror de endast att de är det genom att dessa kanske  blivit för övervärderade av omgivningen medan den lille gossen växte upp?) 

 Den "manliga" dominansen, som egentligen inte har med manlighet att göra går mot sitt slut. Vi ska äntligen bli de vi är ämnade att vara. Det som kvinnorna alltid varit men förnekats att vara i en mansdominerad värld.

Och vi skiter högaktningsfullt i de som nu försöker dra fram undantagen de själva skulle utgöra!  Tänk stort..


Ovido - Quiz & Flashcards