Direktlänk till inlägg 4 februari 2012

Ord är magiska

Av sankteper - 4 februari 2012 11:33



Det finns trendiga uttryck människor använder sig av. Uttryck alla lär sig anamma. Utan att vi märker det smyger orden sig in i vårt undermedvetna. Det känner människor mycket väl till, åtminstone de som arbetar med kropp, själ och sinne på olika sätt. Alla som intresserar sig för hur människor påverkas och kan påverka sig själva vet det. Det är det man t.ex använder media till, att forma människors åsikter och sätt att tänka i många olika spörsmål. Hur vi bertaktar vår omvärld och oss själva är väldigt enkelt att styra. Media fungerar som en allmänn hypnos där endast den som helt enkelt skiter i att läsa eller lyssna lyckas forma sina helt egna åsikter. Självklart ska man informera sig om vad som händer i världen, men samtidigt vara mycket medveten om att det finns stora intressen bakom mycket som sker. 


För att få människor att bli mindre inriktade på att söka sin innersta kärna och i stället bli en samling slätstrukna individer  som inte ifrågasätter förändringar i allt för hög grad myntar man uttryck som, att inte ta sig på för stort allvar!  Ett annat populärt uttryck är, man måste gilla läget!   Effektivare sätt att utplåna sin verkliga känsla och sina behov existerar knappast. Får vi tillräckligt tidigt veta att vi inte ska ta oss själva på för stort allvar stänger vi av våra djupaste känslor och behov. Det kan tyckas att vi lever i en ego era just nu. Det är bara jag, jag, jag bland de yngre generationerna.  Kanske det egentligen beror på att det som framstått som frihet,  istället har ställt för stora krav och man måste bli självcentrerad för att hitta in till sig själv. Det kanske bara är en naturlig följd av curlande man aldrig bett om, och val som egentligen är föräldrarnas behov av att barnen ska förverkliga intressen de själva aldrig lyckats få vara delaktiga i eller misslyckats med.  Det kanske rent av föder en självupptagen generation.

Ett annat uttryck som är populärt är att, gilla läget!  Man ska gilla läget i tid och otid. Ja det är ju verkligen fantastiskt, eller hur!   Gilla läget tillräckligt väl, så ändrar du inget.  Kanske det är det som är baktanken?   Om alla gillar läget i alla upptänkliga situationer är det fritt fram att styra mänskligheten.


Man ska inte för ett ögonblick inbilla sig att sådana uttryck kommer ur ingenstans, bara ploppar upp hur som haver! Knappast!   Människan och världen är säkert välregisserad även om många inte vill ta det till sig.  Någon med maktposition myntar medvetet ord och uttryck och dessa sugs upp snabbt av andra och används offentligt i olika sammanhang. Det nöts in. Och simsalabim har vi sugit upp det!   Vi ska vara försiktiga med sånt, verkligen tänka efter vad det egentligen betyder. Ord är magiska.


 
 
Ingen bild

Tittarstorm

4 februari 2012 13:21

Vi som tillhör den äldre generationen växte upp under helt andra omständigheter än dagens söndercurlade unga människor och varje generation speglar sin tid. Egofixeringen har slagit alla rekord och hur vi kommit dit har nog sin grund både i det privata och i samhället.
Propagandan från makthavarna, inklusive media, är massiv och de här modeorden och uttrycken växlar med tiden. På 80-talet började allt med "satsa på dig själv". Då skulle alla börja träna och få fina kroppar. Vi hade en högkonjunktur, vanligt folk började spekulera i aktier, priset på bostäder sköt i höjden och det blev möjligt för vanligt folk att göra stora vinster bara genom att bo. Friskolorna växte upp som svampar ur jorden och vi fick möjlighet att välja det vi trodde var bättre skolor än de redan då ganska eftersatta statliga och senare kommunala. Nivån på skoundervisningen har sjunkit drastiskt och trots att väldigt många tar sig igenom gymnasiet så ligger inte kunskapsnivån högt.
En låg kunskapsnivå är en förutsättning för göra människor lätta att leda. Den ger en bra grund för genomslag av propaganda och minskar förmågan till kritiskt tänkande.
En självupptagen och egocentrisk befolkning ökar ytterligare möjligheten för de som är intresserade av att få igenom sina idéer via media och andra vägar och metoder att påverka.

TACK OCH LOV kan man nu urskilja motreaktioner hos många unga människor! En hel del av oss obstinata gamlingar finns kvar men skaran utökas nu av lite fler yngre förmågor med förmåga att tänka själva. Vi har en del att ta igen, bakslaget har varit omfattande, men kanske det har varit bra på ett sätt. Inget ont som inte har något gott med sig brukar man säga.

sankteper

4 februari 2012 22:58

Instämmer. Jag anser att det finns en uppenbar agenda att fördumma människor. Vi ska göras upptagna med en massa onödiga valsituationer i tron att det står för någonslags frihet. Ju mer sysselsatta vi alla är med dessa val i överflöd desto lättare är det att leda oss som du säger, och det är ju också själva poängen. Många har dock genomskådat det här och informerar via bloggar, föredrag o.s.v Att utnyttja media till sann information börjar bli tämligen omöjligt eftersom det är ägt av dem som ställer villkoren. Förr fanns det många aktörer på alla områden, men nu centraliseras det genom att alla små aktörer köps upp av de största som sedan går samman till en enda vilket leder till en stark styrning utan konkurrens. Det gäller framför allt livsmedelsindustrin där Monsanto snart är global ägare till dom alla. De blir en maktfaktor som avgör hur våra livsmedel ska odlas, vilka tillsatser som ska ingå o.s.v Samma sak med bankerna hur lokala de än är ändå är länkade i toppen till Goldmann Sachs som lär äga samtliga riksbanker via ett snillrikt nät. Samma sak med oljebolagen och många andra. Samma sak pågår även i EU där vi lämnat ifrån oss besluten på lokal nivå och de viktiga avgörande besluten tas av EU. Vi ska inte behöva begära tillstånd för att få delta i dessa möten. Ja tack och lov att en del människor har börjat tänka och agera.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av sankteper - 25 januari 2014 22:44

Om jag fick säga precis vad jag vill till Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och till regeringen ja då skulle jag säga något i den här stilen:   Era jävlar! Era förbannade svin! Vad vet ni? Vad kan ni! Svinpälsar och satans lakejer!! Ni g...

Av sankteper - 2 januari 2014 23:38

    Vi vill önska våra läsare ett Gott Nytt År och samtidigt be om ursäkt för att inläggen är lite glest inkommande. Bloggen blir dessvärre lite bortglömd mellan varven med alla andra överhängande saker som måste göras. Tyvärr innebär det också a...

Av sankteper - 19 december 2013 13:04

    Who cares in Sweden!  Det är namnet på en filmserie i tre delar som ingen bör missa. Det handlar om läkemedelsindustrins vidriga hantering av information och lobbying till mutade läkare. Men inte bara det! Utan i den här filmen får vi verkl...

Av sankteper - 15 december 2013 13:30

    Vi borde starta en global kvinnoklubb. Det behövs ofta så lite för att kvinnor ska förändra sina liv trots ett massivt, kompakt motstånd i form av traditioner och kultur. Ge en kvinna ett halmstrå, och hon kommer att göra vad hon kan för att ...

Av sankteper - 11 december 2013 20:50

    Kan man tänka sig! Miljöpartiet tar upp förslaget om medborgarlön i ett mäktigt anförande. Missa inte det!   https://www.youtube.com/watch?v=StYEdWn8LyA ...

Ovido - Quiz & Flashcards