Alla inlägg den 4 februari 2012

Av sankteper - 4 februari 2012 11:33



Det finns trendiga uttryck människor använder sig av. Uttryck alla lär sig anamma. Utan att vi märker det smyger orden sig in i vårt undermedvetna. Det känner människor mycket väl till, åtminstone de som arbetar med kropp, själ och sinne på olika sätt. Alla som intresserar sig för hur människor påverkas och kan påverka sig själva vet det. Det är det man t.ex använder media till, att forma människors åsikter och sätt att tänka i många olika spörsmål. Hur vi bertaktar vår omvärld och oss själva är väldigt enkelt att styra. Media fungerar som en allmänn hypnos där endast den som helt enkelt skiter i att läsa eller lyssna lyckas forma sina helt egna åsikter. Självklart ska man informera sig om vad som händer i världen, men samtidigt vara mycket medveten om att det finns stora intressen bakom mycket som sker. 


För att få människor att bli mindre inriktade på att söka sin innersta kärna och i stället bli en samling slätstrukna individer  som inte ifrågasätter förändringar i allt för hög grad myntar man uttryck som, att inte ta sig på för stort allvar!  Ett annat populärt uttryck är, man måste gilla läget!   Effektivare sätt att utplåna sin verkliga känsla och sina behov existerar knappast. Får vi tillräckligt tidigt veta att vi inte ska ta oss själva på för stort allvar stänger vi av våra djupaste känslor och behov. Det kan tyckas att vi lever i en ego era just nu. Det är bara jag, jag, jag bland de yngre generationerna.  Kanske det egentligen beror på att det som framstått som frihet,  istället har ställt för stora krav och man måste bli självcentrerad för att hitta in till sig själv. Det kanske bara är en naturlig följd av curlande man aldrig bett om, och val som egentligen är föräldrarnas behov av att barnen ska förverkliga intressen de själva aldrig lyckats få vara delaktiga i eller misslyckats med.  Det kanske rent av föder en självupptagen generation.

Ett annat uttryck som är populärt är att, gilla läget!  Man ska gilla läget i tid och otid. Ja det är ju verkligen fantastiskt, eller hur!   Gilla läget tillräckligt väl, så ändrar du inget.  Kanske det är det som är baktanken?   Om alla gillar läget i alla upptänkliga situationer är det fritt fram att styra mänskligheten.


Man ska inte för ett ögonblick inbilla sig att sådana uttryck kommer ur ingenstans, bara ploppar upp hur som haver! Knappast!   Människan och världen är säkert välregisserad även om många inte vill ta det till sig.  Någon med maktposition myntar medvetet ord och uttryck och dessa sugs upp snabbt av andra och används offentligt i olika sammanhang. Det nöts in. Och simsalabim har vi sugit upp det!   Vi ska vara försiktiga med sånt, verkligen tänka efter vad det egentligen betyder. Ord är magiska.


Ovido - Quiz & Flashcards