Direktlänk till inlägg 5 juni 2012

Salt är bra för blodtrycket

Av sankteper - 5 juni 2012 17:43


Nu har vi nått upp till den där åldern då många börjar få lite problem med blodtrycket. Det blir ju ofta en aning högt med åren även om just vi här inne på Holy Shit har varit förskonade från just det. Jo Tege gick faktiskt omkring med ett alldeles för högt tryck ett tag men det löste vi genom att manipulera ett par nackkotor. Blockeringen i nacken gjorde att kroppen blev tvungen att höja trycket för att inte hjärnan skulle få syrebrist. Det är nämligrn det det handlar om när trycket höjs av den utomordentligt intelligenta kroppen. Den löser problemen på sitt egert sätt om man låter den göra det. Faktum är att man på en hjärtklinik i någonstans i USA, ska ta reda på exakt var, gjorde en vetenskaplig studie på blodtryckssänkningar med hjälp av Atlaskorrigering. Det innebär alltså att man på samtliga patienter i studien  manipulerade översta halskotan (Atlaskotan). Alla fick lägre blodtryck. Det hjälpte direkt!  Och åtta veckor senare när man följde upp projectet höll resultatet i sig.  Det här ska utföras av kiropraktor, men Tege som är professionell patient hos sådan slet själv tag i den förbaskade kotan och löste problemet. Hon har gjort så många gånger, men det är inget hon rekommenderar andra att ge sig på.

Nu skulle inte det här handla om just det, utan om socialstyrelsens saltrekommendationer!  Det vet vi ju alla vid det här laget att blodtryckspatienter praktiskt taget är förbjudna att äta salt. Då kan vi berätta att inom alternativ medicin som även den utövas av läkare lika välutbildade som de inom giftindustrin, har alltid känt till att salt är BRA för hjärta och tryck.  Och simsalabim fick vi tag i en liten fin artikel om det ämnet!  En läkare som tydligen varit tillräckligt nyfiken för att ta reda på något som går utanför den lilla fyrkantiga lådan läkare utbildats för att agera inom. Vi säger grattis till både honom och mänskligheten! Måtte nu Gud ge honom ett handtag också så socialstyrelsen får böja sig för fakta.  Ni vet, det är inte alternativvården och det som finns i hälsokostbutikerna som dödar c:a 3000 personer om året i vårt land, utan det är läkare med sina medicinska "kunskaper" som avlivar flest.  I USA handlar det om 30 000 pers i månaden.

Läs här vad läkaren Björn Hammarskjöld skrev till Landsbyggdsministern i ett öppet brev angående saltet och blodtrycket;

http://www.kostdemokrati.se/bjorn/2012/06/03/oppet-brev-till-landsbygdsminister-eskil-erlandsson/

 
 
Ingen bild

Tittarstorm

5 juni 2012 19:47

Bra artikel!
Man kanske inte alltid ränker på det där med saltbalansen. Jag upptäckte själv att åt för lite salt en sommar när det var vidrigt plågsamt varmt, jag mådde riktigt dåligt och det hjälpte inte att dricka kallt vatten. Köpte salta karameller och sög på och vips blev allt så mycket bättre! När det är så varmt förlorar man ju både vätska och salt.
Jag skiter i alla rekommendationer numera. De hittar på så mycket att skrämma oss med och jag går på mitt eget sunda förnuft och på vad min kropp säger mig. Den har aldrig ljugit för mig.

sankteper

5 juni 2012 23:07

Du gör helt rätt. Man känner själv sin kropp bäst, men många verkar vara så fruktansvärt rädda för sin egen kropp och symptom de känner komma krypande. Saltbrist kan ge mycket obehag och man kan känna sig yr och svimfärdig hela tiden. Det finns så mycket man kan göra själv och sjukvården har en tendens att antingen inte kunna diagnostisera alls eller överdiagnostisera. Då blir det fel behandling, eller rättare sagt fel och onödig medicinering. Ta t.ex bröst och armsmärta! Oftast kommer den från bröstryggens tre översta kotor som kan ha spårat ur en aning. Åker man till akuten misstänker de hjärtinfarkt eller att det helt enkelt är gastrit och trycker i en flytande novalucol tills käften torkar ihop och magen brinner av felaktig behandling eftersom man inte har någon magsyra eller vätska kvar i magen efter det. Det känns som någon hällt kokande cement i den. Så gjordes på mig när det i själva verket var rejäl kotförskjutning i bröstryggen som de ej var kapabla att diagnostisera.. Nåja, kiropraktorn löste problemet till slut efter ett antal misslyckade besök hos sjukvården som dessutom avrådde från "kotknackare" som de har fräckheten att kalla de verkliga anatomiska experterna för. Fy fan!

 
Ingen bild

Tittarstorm

6 juni 2012 09:38

De är kunniga var och en inom sitt område. Medicinarna utesluter givetvis hjärtproblem i första hand, vilket är livsviktigt, och tar sedan till den gamla beprövade gastritförklaringen.
Skolmedicinen tänker i ganska snäva och begränsade banor och någon ortoped kopplas inte in vid bröst/armsmärtor.

Å andra sidan kan inte en kiropraktor diagnosticera en hjärtinfarkt eller en gastrit så de får komplettera varandra. Och vi får använda oss av deras kunskaper på det sätt som är bäst för oss själva. De är specialister på sitt och jag är specialist på min kropp.
Men jag måste säga att sjukvården bara blivit sämre! Jag uppsöker sällan vård men varje gång det händer får jag en ny anledning att kontakta patientnämnden.

sankteper

6 juni 2012 10:37

Javisst är de kunniga på sitt eget område, men på akuten ska de kunna lite av varje. Jag var även inne akut med ambulans på ortopeden vid ett annat tillfälle där de uteslöt att problemet kom från ryggen.Det var bara att åka hem igen. Dagen därpå gick jag till kiropraktorn som fixade två kotor och besvären som lett till ambulansfärden försvann på mindre än en halvtimme. Det var rotationer med belastning på nerverna. Ortopeder bör kunna sådant. Faktum är att kiropraktorn mycket väl kan diagnostisera hjärtproblem eller infarkt. De är utbildade att direkt hänvisa till läkare eller akutmottagningen när de konstaterat att besvären inte kommer från rörelseapparaten. Dessutom kan långvariga problem i ryggraden faktiskt leda till hjärtbesvär och annat genom att nervsignalerna från hjärnan till det sjuka organet leds via nervsystemet i ryggraden. Är det en blockering tillräckligt länge försvagas organets kapacitet och det uppstår förvirring i det elektriska systemet i kropp och även hjärta. Därför är det alltid viktigt med en välfungerande ryggrad. Träning endast är inte svaret på en god rygghälsa då kan man bygga in problemet tyvärr. Vården behandlar enbart symptom men korrigerar sällan orsaken till dem. De verkar ha fått lära sig att sjukdom är en brist på kemiska mediciner... I vilket fall som helst är deras största misstag att köra över och utesluta naturliga metoder. med en holistisk syn skulle vården komma betydligt längre och verkligen hjälpa fler.

 
Ingen bild

Tittarstorm

7 juni 2012 10:24

Jag ser det inte som ett antingen-eller. Jag använder mig av skolmedicinen när jag behöver den och för att ställa diagnos eftersom de har resurserna som alternativ- eller komplementärvården saknar. Min behandling får de alternativa sköta i möjligaste mån och det har fungerat alldeles utmärkt.
För att ställa diagnos vid misstänkt hjärtinfarkt krävs EKG och kunskap i tolkning av resultatet samt blodprover och detta har varken ortopeder eller kiropraktorer i sin kompetens. Däremot har kiropraktorerna skyldighet att hänvisa till vanliga vården vid de tillfällen problemet inte är relaterat till deras område.

Jag har träffat ett antal personer som ägnar sig åt alternativ behandling, många bra men också många som anser sig kunna bota allt med sin egen metod. Jag förhåller mig skeptisk till både dem och till skolmedicinen som ju har samma inställning till sin egen förträfflighet.
Jag har även träffat läkare som inte alls är negativa till alternativ vård även om de inte är så många. De flesta är väldigt fyrkantiga och begränsade i sitt tänk.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av sankteper - 25 januari 2014 22:44

Om jag fick säga precis vad jag vill till Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och till regeringen ja då skulle jag säga något i den här stilen:   Era jävlar! Era förbannade svin! Vad vet ni? Vad kan ni! Svinpälsar och satans lakejer!! Ni g...

Av sankteper - 2 januari 2014 23:38

    Vi vill önska våra läsare ett Gott Nytt År och samtidigt be om ursäkt för att inläggen är lite glest inkommande. Bloggen blir dessvärre lite bortglömd mellan varven med alla andra överhängande saker som måste göras. Tyvärr innebär det också a...

Av sankteper - 19 december 2013 13:04

    Who cares in Sweden!  Det är namnet på en filmserie i tre delar som ingen bör missa. Det handlar om läkemedelsindustrins vidriga hantering av information och lobbying till mutade läkare. Men inte bara det! Utan i den här filmen får vi verkl...

Av sankteper - 15 december 2013 13:30

    Vi borde starta en global kvinnoklubb. Det behövs ofta så lite för att kvinnor ska förändra sina liv trots ett massivt, kompakt motstånd i form av traditioner och kultur. Ge en kvinna ett halmstrå, och hon kommer att göra vad hon kan för att ...

Av sankteper - 11 december 2013 20:50

    Kan man tänka sig! Miljöpartiet tar upp förslaget om medborgarlön i ett mäktigt anförande. Missa inte det!   https://www.youtube.com/watch?v=StYEdWn8LyA ...

Ovido - Quiz & Flashcards