Alla inlägg den 3 maj 2012

Av sankteper - 3 maj 2012 22:27


Det har ju dröjt en del mellan våra inlägg, och det beror på flera saker. Vi läser bloggar, artiklar, böcker, kollar klipp och facebookar.  Vi drunknar just nu i information om de förändringar vi och vår planet står inför. Det gäller att ta in men även att sortera. Vi tänker så här: Är allt detta sant? Kanske inte?  Men vi tycker att det är viktigt att alla människor får ta del av sådant som inte anses vara "politiskt korrekt" så får var och en bilda sig sin egen uppfattning. Det duger inte att enbart tro på det som serveras via vår enligt oss och många andra KORRUPTA media.  Och vi befinner oss med denna åsikt i mycket gott sällskap.

Nu kommer nästa intressanta klipp med vår favorit Gregg Braden som beskriver mycket bättre än oss det otroligt intressanta som pågår..

http://youtu.be/ayxFrK75hH0

Av sankteper - 3 maj 2012 21:23



Hej!


I går satt vi här och skrev ett inlägg, men plötsligt upptäckte vi ett fel och när vi skulle rätta till felet började datorn krångla och hela inlägget försvann. Datorn var jättenära att flyga ut genom balkongdörren, men i sista stund hejdade vi oss och lyckades logga in igen men la bara in länken som egentligen hörde ihop med ett ganska långt inlägg. Så kan det gå!


Vi skrev om energi och försökte beskriva det på ett enkelt sätt. För många är begreppet självklart men för andra något helt nytt.  Ett  sätt att beskriva det på är att tänka sig att allt levande inklusive oss själva består av vibrerande energi. Varje liten beståndsdel av vår kropp, liksom allt omkring oss har sin egen frekvens i sitt energifält.  Frekvenserna förändras utifrån vår känsla och vårt sinnestillstånd. Överallt omges vi av levande material av t.ex möbler, växter, människor, huset där vi bor, materialet i golven vi går på  som kan vara av sten eller trä eller annat, alla saker vi har liggande hemma och allt vi möter ute, ja överallt finns denna energi. Vi går omkring i något som liknar ett hav av energi. Var vi än drar fram flyttar vi undan energin, liksom vattnet flyttas undan och virvlar iväg vartefter vi rör på oss när vi badar i havet.  Med den illustrationen är det lättare att förstå och se denna energi.  Då inser man också hur viktigt det är att omge sig av bra energi, och hur vet man om den är det?

Det är ett ständigt utbyte av energi mellan oss och omgivningen och ibland upptäcker man bara spontant att " ah vilken skön energi"!  Andra gånger tänker man " fy fan vilken dålig energi det är här" och går sin väg. Man mår dåligt.  Det är inget flum på något sätt utan vetenskapligt bevisat genom det vi kallar kvantfysik, att det ligger till på det här sättet.  Det är oerhört viktigt att vi alla börjar förstå det här, eftersom vi lever i den tid vi gör med alla omvälvande händelser som pågår just nu i hela vår värld, för det är med den här "energin" vi kan få allt att gå den väg vi vill. Det är med energin som vi dessutom ska höja till en högre frekvens, en högre vibrationsnivå som ska förvandla vårt sätt att se på oss själva som de fantastiska varelser vi är. Vi människor är mycket större och mer fantastiska än vi själva förstår. Vi är varelser i Universum som består av samma stoft som allt annat på jorden och ute i rymden.  Vi lever i slutet på en lång era, och går en ny tid till mötes, men det hänger på att vi nu använder oss av den enrgi vi talat om, för att klara av den förändringen.

Gregg Braden berättade i klippet i förra inlägget att hjärtat är den starkaste energisändaren i vår kropp. Vi vill gärna tillägga att det är med hjärtat vi känner, men inte bara det, vi tänker med det också. Alla tankar som hjärnan producerar är utifrån en känsla kommen ur hjärtat.  Hjärnan har vi nog bara fått för att formulera det som hjärtat skvallrar om.  Hjärtat och det vi kallar "själen" hänger ihop utan att hjärnan är inblandad. Det är därför musik t.ex kommunicerar så bra med känslan. Musiken hoppar över hjärnan och går direkt till känslan som sitter i hjärtat. På det sättet har man sett att terapi med musik kan vara enastående. Det är nog något de flesta känner igen. Med musik når man den innersta känslan utan mellanlandning i intellektet, så lyssna på musik för att förändra din sinnesstämning. 

Hur höjer man sin energifrekvens?   Nu är det viktigt, och det är lite bråttom att göra det.  Ett sätt är att lyssna på musik som försätter oss i en behaglig stämning, dock ej rockmusik av det hårda slaget som tyvärr sänker vår vibration.   Allt som framkallar känslor av kärlek, äkta kärlek höjer nivån. Tänk på dem du älskar, dina barn eller husdjur, eller din partner. Gör sådant du älskar att göra, saker du blir glad av. När du känner dig tillfreds och i harmoni höjer du din nivå. Meditera gärna om du kan. Att bara promenera i naturen, lyssna på fågelkvitter och andas in  alla underbara dofter som nu kommer är ett bra sätt.  Att göra sig av med besvärande relationer kan vara bra, men det är lättare sagt än gjort. Det är av största betydelse nu att åtminstone kunna förhålla sig till dessa individer och lära sig ha överseende med dem så de inte påverkar en för mycket.  Egen tid är superviktig och att bevara i minnet den harmoniska känslan man uppnått i de goda stunderna, och försöka att stanna kvar i den känslan eller åtminstone lära sig känna igen den så man hittar dit igen.  Att följa sitt hjärta är den viktigaste uppgift vi har fått och nu är det dags att göra det på allvar.

Ovido - Quiz & Flashcards