Alla inlägg den 16 maj 2012

Av sankteper - 16 maj 2012 11:01



har vi läst nu i så många artiklar sedan ett år tillbaks att vi nu måste dela med oss av det. Kanske vi redan gjort det, men en gång till skadar ju aldrig.

Anledningen till att bikarbonat/bakpulver fungerar är att det gör kroppen alkalisk bl.a.  Miljön i vår kropp, liksom i naturen självt är beroende av balans. Den balansen rubbas av det vi äter, och där överskottet av socker och kolhydrater i allmänhet har stor betydelse för försurningen som blir sjukdomsalstrande. Mycket bröd, bakverk, socker även fruktsocker som finns i frukten vi äter bidrar till försurningen. Överskottet av allt det utgör en grund för både candida (svamp) och mögel. Det försvagar vårt immunförsvar i största allmänhet vilket leder till att vi inte bara lättare blir sjuka av de virus som råkar passera näsan, utan även lättare drabbas av både allergier och så allvarliga sjukdomar som just cancer.  Tumörer lever på kolhydrater. De mumsar girigt i sig dessa för att få växa till sig och bli riktigt stora, därför borde det första vara att strypa tillgången till kolhydraterna, snabba som långsamma. Det gäller att svälta ut både tumörer och svamp om man råkar ha det.

Ett annat enkelt sätt att göra kroppen alkalisk, och det ska man verkligen se till att man gör, det är att klämma ner saften av en halv ekologisk ciron morgon och kväll i ett glas varmt (kokt) vatten och dricka, för då blir det en bättre balans i kroppens ekologiska system.  Kroppen kommer att tacka dig!

Innan man avfärdar detta som trams och kvacksalveri, bör man läsa Sanna Ehdins blogginlägg och även checka källorna till uppgifterna. Man ska även ha i bakhuvudet att de läkare som arbetar med de här metoderna är lika välutbildade som de som arbetar i den övriga medcinska sjukvården. Dessutom bör man ha i minnet att författaren till nämnda inlägg doktorerat i immunologi och har ett brett kunnande i största allmänhet. 

 

Ovido - Quiz & Flashcards